رگولیشن  Regulation یا رگولاتوری

در لغت به معنی نظارت است. رگولاتوری در فارکس به معنی نظارت نهاد های قانونی و مالیِ دولتی یا خصوصی بر کارگزاری‌های فارکس است و این نظارت به نوعی باعث اعتبار یافتن بیشتر بروکر‌های فارکس نزد مشتریان می‌شود.

به همین دلیل وقتی می‌بینید در سایت یک بروکر از عبارت رگولاتوری یا رگولیشن استفاده شده با اطمینان بیشتری می‌توانید پول خود را به آن بروکر بسپارید و در آنجا به ترید جفت ارز های مختلف یا سی‌اف‌دی ها مشغول شوید.

رگولیشن یا همان نظارت قانونی برای بسیاری از تریدر های فارکس، اهمیت زیادی در انتخاب بروکرهای فارکس دارد

 

فواید رگولاتوری در فارکس برای بروکرها چیست؟

مانند نشان استاندارد که مثلا در ایران به برخی کالاها داده شده است و باعث اعتبار بیشتر آن کالاها می‌شود، رگولاتوری نیز در مورد بروکر ها همین نقش را بازی می‌کند.

زیرا یک بروکر برای اینکه عنوان بروکر رگوله را به خود بگیرد باید یک سری شرایط را داشته باشد و هر بروکری نمی‌تواند این عنوان را داشته باشد.

دلیل اهمیت رگولاتوری در بازار فارکس این است که مشتریان با بروکر های رگوله نشده ممکن است به مشکلاتی بر بخورند که در بروکر های رگوله این مشکلات، دیگر به واسطه نظارت نهاد های مالی برطرف شده است.

به عبارت دیگر می‌توان گفت که بروکر های رگوله، یک سری امتیازات دارند که آنها را از بروکر های غیرقانونی متمایز می‌کند.

آیا بروکر ما به اندازه کافی پشتوانه‌ی مالی دارد؟

یک بروکر فارکس، باید از یک حد نصاب سرمایه ای برخوردار باشد تا صلاحیت رگوله بودن پیدا کند.

کمبود اعتبارات در بروکر می‌تواند در زمان نوساناتِ بازار، بروکر را آسیب پذیر کند و در خطر ورشکستگی قرار دهد به همین دلیل است که بسیاری از بروکر های غیر قانونی پس از مدتی فعالیت، اعلام ورشکستگی می‌کنند.

بروکر های ورشکسته، قادر به بازپرداخت موجودی ها و سرمایه مشتریان خود نیستند و عملا سرمایه مشتریان در این بروکر ها برای همیشه از دست می‌رود.

پس بروکر وقتی تبدیل به یک بروکر رگوله شد می‌توان گفت که امنیت  سرمایۀ مشتریان را تضمین می‌کند.

انواع نهادهای رگولاتوری در بازار فارکس

از آنجا که بازار فارکس بازار بسیار بزرگی هست و بروکرهای زیادی در این بازار فعال هستند، دولت‌ها در سراسر دنیا برای حفظ امنیت مردم خود، نهادهایی را ایجاد کرده اند که بر فعالیت‌های بروکرها نظارت کنند و در مقابل تخلفات بایستند. به این نهادهای نظارتی رگولاتوری گفته می‌شود.

به عنوان مثال نهاد نظارتی کشور انگلستان (FCA) موظف است که تمامی بروکرهای فارکس، نهادهای مالی و سرمایه‌گذاری، بازارهای بورس، شرکت های بیمه و …. را تحت نظر داشته باشد. شرکت هایی که در انگلستان و یا نقاط دیگر دنیا فعالیت میکنند، از این نهاد مجوز فعالیت و اعتبارنامه دریافت می‌کنند.

در سراسر دنیا نهادهای نظارتی زیادی وجود دارد که از لحاظ قدرت اعتبارنامه و شرایط پذیرش ویژگی های متفاوتی دارند.

به عنوان مثال، هر بروکری که بخواهد تحت نظارت BVI باشد باید حداقل 500 هزار دلار سرمایه اولیه به آن نهاد معرفی کند و در حساب بانکی خود داشته باشد. اما ممکن است یک نهاد نظارتی دیگر با حداقل 20 هزاردلار اعتبارنامه خود را صادر کند.

بنابراین باید به حتما دقت کنید که بروکر شما در کدام رگولاتوری‌ها رگوله شده است.

البته باید توجه داشته باشید که عدم وجود رگولاتوری اروپایی و درجه یک برای یک بروکر لزوما به معنای بی‌اعتبار بودن آن نیست.

به خاطر سفت و سخت بودن شرایط رگولاتوری‌های درجه‌ یک و تحریم‌ها علیه ایران بسیاری از بروکرها که رگولاتوری معتبر دارند، با شعبه‌های آفشور خود به ایرانیان خدمات می‌دهند تا بتوانند محدودیت‌های رگولاتوری اصلی خود را دور بزنند.

بنابراین درمواردی ممکن است یک بروکر رگولاتوری اروپایی و درجه‌ یکی مثل FCA را نداشته باشد اما با این حال به خاطر سابقه خوب و خدمات حرفه‌ای از اعتبار کافی برخوردار باشد. نگران نباشید

لیست مهمترین نهادهای نظارتی بر بروکرها 

IFSC بلیز: کشوری در آمریکای مرکزی است، که پایتخت آن بلموپان است. متوسط لینک
FSP نیوزلند: کشوری در جنوب غربی اقیانوس آرام است که پایتخت آن ولینگتون است. متوسط  
FSC جزایر ویرجین بریتانیا: مجمع‌الجزایری است واقع در دریای کارائیب. پایتختش رود تاون است متوسط لینک
FSA جمهوری سیشل: کشوری است جزیره‌ای در اقیانوس هند. پایتخت آن ویکتوریا است. متوسط لینک
FSC جزیره موریس: کشوری جزیره‌ای در جنوب غربی اقیانوس هند. پایتختش پورت لوئیس است. متوسط لینک
FSA

سنت وینسنت و گرنادین‌ها: یک کشور جزیره‌ای کوچک در دریای کارائیب است.پایتختش کینگزتاون است.

به رگولیشن SV هم معروف است.

متوسط لینک
FSB آفریقای جنوبی    
FSPL جزایر مارشال: کشوری است جزیره‌ای در اقیانوس آرام. پایتخت آن ماجورو است متوسط لینک
VFSC

جمهوری وانواتو: کشوری جزیره‌ای و کوچک می‌باشد که در جنوب اقیانوس آرام واقع شده‌است.

پایتختش پورت ویلا هست

متوسط لینک
CMB ترکیه    
NAFD روسیه متوسط لینک
FRA روسیه متوسط  
FMA نیوزلند عالی لینک
NFA آمریکا خیلی عالی لینک
FCA انگلستان عالی لینک
ASIC استرالیا عالی لینک
CySEC قبرس عالی لینک
Bafin آلمان عالی لینک
FINMA سوئیس عالی لینک
mifid اتحادیه اروپا عالی

 

سطح اعتبار نهاد های رگولاتور فارکس، متفاوت است

در مورد بروکر هایی که با ایرانی ها همکاری می‌کنند باید گفت که به دلیل پیروی از تحریم های علیه ایران،  حساب های با سطح عالی رگولاتوری را برای ایرانیان افتتاح نمی‌کنند پس حساب های ایرانیان اکثرا  از سطح رگولاتوری آف شور برخوردارند  و به همین دلیل است که بسیار به آسانی برای ایرانیان افتتاح حساب می‌شود و حتی در بسیاری از بروکر ها قبل از تایید هویت مشتری، امکان واریز پول به بروکر وجود دارد پس ایرانیان باید بدانند که حساب های آنها تحت نظر کدام نهاد رگولاتور است.

معروف‌ترین رگولاتوری های سطح متوسط

رگولاتوری SVGFSA

یکی دیگر از رگولاتورهای بازار فارکس نهاد SVGFSA است که بر بروکرهای جزایر سنت وینسنت و گرنادین نظارت دارد. در این جزایز نیز چندین بروکر فارکس در حال فعالیت هستند.

رگولاتوری BVI FSC

کمیسیون خدمات امور مالی جزایز ویریجین با نام مخفف BVI FSC نیز یک نهاد رگولاتور سطح متوسط است که بر بروکر های فارکس واقع در این جزایر کنترل و نظارت دارد.

رگولاتوری IFSC

IFSC یک نهاد رگولاتور در کشور بلیز است؛کشور بلیز در آمریکای مرکزی قرار دارد و یک کشور کوچک است که تعدادی از بروکر های فارکس در این کشور در حال فعالیت اند  این رگولاتور جزو رگولاتور های آف‌شور طبقه بندی می‌شود و سطح اعتبار متوسط

رگولاتوری FSC Mauritius

این نهاد مالی، ناظر بر فعالیت بروکرهای جزیرۀ موریس است؛ جزیرۀ مذکور به عنوان یک کشور کوچک  در جنوب غربی اقیانوس هند به رسمیت شناخته شده است.

اف اس سی، جزو نهاد های معروف رگولیشن در بازار فارکس است

رگولاتوری Marshall Islands

FSPL ، نهاد مالیِ رگولاتور بروکر های فارکس در جزایر مارشال است؛ این جزیره به عنوان یک کشور در اقیانوس آرام به رسمیت شناخته شده اند و به دلیل قوانین مالی خود تبدیل به مکانی مناسب برای فعالیت بروکر های فارکس شده است.

رگولاتوری خصوصی FinaCom

فیناکوم، یک نهاد نظارت مالی معتبر است که چندین کارگزاری فارکس همچون Olymp Trade  که با ایرانیان نیز کار می‌کنند، تحت نظر این سازمان در حال فعالیت هستند. مقر اصلی سازمان فیناکوم در شهر هنگ کنگ است.

رگولاتوری فارکس در انگلستان

یکی از بهترین رگولاتوری ها و مرجع راهبردی امور مالی (FCA) نهادی نظارتی است که وظیفه تنظیم بازار فارکس در انگلستان را دارد. این نهاد مسئول غربالگری و صدور مجوزهای کارگزاران فارکس برای نهادهای واجد شرایط است. علاوه بر این، آنها به طور منظم نظارت‌های لازم را برای اطمینان از اینکه همه اعضا به قوانین عمل می‌کنند، انجام می‌دهند.

بروکرهای پیشنهادی ما

ROBOFOREX

توضیحات تکمیلی

Troy Grey / Facebook

WINDSOR BROKER

توضیحات تکمیلی

July Wood / Facebook